torstai 22. joulukuuta 2011

Hejssan Lanta !



Koh Phi Phin sillitpurkissa-meiningin jalkeen suuntasimme Katin kontit kohti Koh Lantaa (Martta oli aiemmin poistunut joukostamme, rauha hanen sielulleen Phuketissa). Koh Lanta sijaitsee Phi Phin alapuolella kaakkoissuunnassa ja venematka Phi Philta kestaa n.1,5 h (meidan liput kustansi 250 B kun monet kojut myyvat 350 B tai enemman, olkaa tarkkana !). Vaikka valimatka saarten valilla ei ole suuri, saaret ovat luonteeltaan ja maisemien perusteella taysin erilaiset. Koh Phi Phita reunustavat suuret kalliot ja saari on todella makinen kun taas Koh Lanta on melko lattana ja Andaman meren alueelle tyypillisia kallioita ei juurikaan nay. Phi Philla enemmisto asukkaista koostuu turisteista kun taas Lantalla voit nahda paljonkin paikallista vaestoa. Kaiketi Lantan sijainnin vuoksi monet asukkaista ovat muslimeja. Lantahan on sijainniltaan lahella Malesiaa, joka on muslimimaa.


Mutta se matkaopastiedoista. Millainen Lanta oikeasti on? Fiilis Lantalla on erittain rento ja kenellakaan ei ole kiire mihinkaan. Mika on melko outoa, koska saaren ovat valloittaneet melkein taysin ruotsalaiset ja muut pohjoismaalaiset matkaajat (tosin me suomalaiset olimme jalleen aliedustettuina), jotka rakastamme kellontarkkaa toimintaa ja aikataulutusta. Erityisesti saari on ruotsalaisten mieleen ja tama nakyykin katukuvassa, kun kaikkialla porraa Ruotsin lipun varisia tuk-tukeja ja kaupassa myydaan snore-namia. Ruotsalaisilla on myos mahdollisuus nauttia aamunkahvinsa Aftonbladetia lukien, kun kyseisen lehtisen pystyy ostamaan paikallisesta Lanta Martista. (Okei okei, myytiin siella Ilta-Sanomiakin ja paivitimme itseamme Isa-Mitron seikkailuista). Saavuimme saarelle marraskuun loppupuolella ennen high seasonin alkamista ja viivyimme saarella 12 paivaa, jonka aikana pystyimme huomaamaan hyvin high seasonin vaikutuksen. Pelkan 12 paivan sisalla monet baarit ja ravintolat avasivat ovensa lahestyttaessa joulukuun alkua ja turistien maara moninkertaistui. Taman suhteen oli juuri oikea aika jattaa saari heti joulukuun 1. paiva.

The local (Swedish) market
Majoituspaikan loysimme itsellemme Long Beachilta, joka sijoittuu Lantan lansirannalle. Tullessamme Lantalle tutustuimme lautalla portugalilaiseen Filipeen ja amerikkalaiseen Amyyn, jotka olivat jo etukateen varanneet itselleen majoituksen saarelta. Heidan siivella saimme myos kyydin heidan majoitukselle ja Long beachille. Liian kallis hinta pakotti kuitenkin etsimaan toisenlaisen majapaikan. Ei muuta kuin rinkka selkaan ja rantaa pitkin majoituksen etsintaan. Onneksi teimme niin. Vaivannako palkittiin ja loysimme rannalta Bambies Backpacker paikan, jonka parempi hinta (360 B/ yo) miellytti enemman kukkaroa. Myohemmin saimmekin todeta, etta paikan omistaja ja muu henkilokunta sulattivat sydamemme. Paikan etuna oli viela sijainti aivan rannantuntumassa ja ilmaiset aurinkotuolit. Todellinen lottovoitto siis. Ja ai niin, hintaan kuului jalleen myos oma lemmikki tai lemmikkeja: muutama torakka seka rotta, joka viihdytti meita aina iltaisin.
Bambie's Backpacker

Bambie's Backpacker - How cute it is ?!

Aina ruokailemaan ja internetin mestastykseen lahdimme pieneen kylakeskustaan Phrae Aeen, jossa sijaitsi useampia ruokapaikkoja seka kauppoja. Suosikiksemme ruokapaikoista muodostui Macy's (mahtavat ruuat hyvaan hintaan seka shaket halpoja ). Kyseisessa paikassa tuli vietettya useat aamupalat, lounaat ja illalliset. Paikanomistaja tuli myos hyvin tutuksi ja hankin voivotteli meidan poislahtoa. Ilmeisesti olimme paikan parhaat asiakkaat ja hyva tulonlahde ! May'sin loydatte muuten saaren lantisen puoleisen paatien varrelta juuri ennen Phrae Aelle tuloa satamasta pain. Alkaa myoskaan antako ulkonaon pettaa. May's nayttaa ravintolalta, joka on vain pystytetty jonkun autotallin eteen. Ulkonaollisesti ei nayta houkuttelevalta, mutta seuratkaa tuoksua ja makua !

Breakfast time at Macy's with the Finns
Mutta mita sitten Lantalla oikein tapahtui? Miksi kontit ajoi skootterilla kauppaan sisaan? Mita ne merimustalaiset oikeen ovat? Mita tapahtui National Parkin trekilla? Keta kaikkia vieraita saimmekaan saarelle seuraksemme? Malttakaa ystavat hyvat, ei joulukalenterin luukkujakaan saa avata kuin yksi kerrallaan.

Sunset at Koh Lanta
When Koh Phi Phi is full of people and the people are squeezed in the small area and the athmosphere is very hectic (party party party) Koh Lanta is totally opposite. Koh Lanta is more relaxed and you can't see almost anyone when you are on the beach. You can also see more local people although Swedish tourists are trying very hard to fill the whole island. You can even enjoy your morning coffee by reading Aftonbladet as you can buy the paper from the local market. Or you can take a ride with a Swedish tuk-tuk. Or even better: you can rent one !

We found our guesthouse from the Long Beach. The place was called Bambies Backpacker and it's location was perfect as it was just on the beach. The owner was really nice lady and the rest of the staff was also very nice and kind. We also had our own pet, rat. It always entertained us during the night. But otherwise the hostel was perfect. So if you ever go to Lanta, find this place ! Another place which I want to mention from Lanta is the restaurant called Macy's. It looks like wannabe-restaurant which is dropped in front of someone's garage. But don't let the image fool you: the food is cheaper than in most other places and it's amazing.

Looong long Bech

But what actually happened at Koh Lanta? Why Kati drove inside the shop with the bike? What the seagypsies actualy are? What happened at the National Park? What friends we got and which old friends we saw there again? Too much to tell once. To be continued.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti