maanantai 17. lokakuuta 2011

One night .. Or three nights in Bangkok !

No niinhan siina kavi kuten Noora ja Juuso sanoivat. Paivat Khanomissa venyivat ja lopulta vietin Khanomissa 10 paivaa, vaikka piti viipya vain viisi. Se on vain paikka, joka saa pysahtymaan. Kun Noora ja Juuso lahtivat pelkasin, etta miten saan ajan kulumaan, mutta sen suhteen ei kylla ollut ongelmia. Heti seuraavana paivana paasin paikallisen moottipyorajengin Khanom ridersien mukaan ajelulle ja kuule oisitte nahneet sen nayn, kun wannabe-vespatytto pukee nahkaliivin paalleen ja yrittaa nayttaa motoristitytolta. Se oli juuri niin huvittavan nakoista kuin milta se kuulostaa ! Porukka koostui sekalaisesta sekoituksesta paikallisia ja esim. australialaisista ja kandalaisista helikopteripiloteista, jotka ovat toissa laheisessa kaupungissa. Ajelimme fishspa paikkaan, jossa saa uittaa jalkojaan joessa ja kalat sitten "nyppivat" jalkojasi. En tieda, onko toiminnan tosiaan tarkoitus hieroa vai vain kutittaa .. Harmi vaan, etta sade tuli, niin tama jai kokeilematta. Ilta jatkuikin sitten CC-baarissa ja paattyi lopulta surullisen kuuluisaan uintiin meressa, vaatteet paalla tietenkin ..
Wannabe Rider











Myohemmin sain kuulla, etta paikalle on saapunut viela lisaa suomalaisia. Uuden tuttavuuden Tatun kanssa kavimme parina paivana leikkimassa tutkimusmatkailijoita ja etsimassa lahistolla olevia luolia ja vesiputouksia.
Molemmat luolat vakuuttivat ainakin itseni, mutta vesiputouksien kohdalla jai vahan valju olo ..

Khao Wang Thon Cave
Luolista erityisesti Khao Wang Thong Cave jai mieleen, koska saavuttuamme paikalle luulimme, ettemme paase luolaan joidenkin huoltotoiden vuoksi. Pian yksi paikallisista nuorista kuitenkin huikkasi meita astumaan sisaan ja ei mennyt kauaakaan kun seurasimme pelkan taskulampun valon avulla pojankloppia sisalle luolaan. Ilmeisesti poika oli aiemminkin toiminut oppaana, koska tuntui, etta oma suuntavaisto loppui samantien ja menimme todella pitkan matkaa alas ja alhaalla olevat luolat olivat valtavan kokoisia, joten menimme todella pitkan matkaa myos alaspain. Kuva ei kerro laheskaan sita mita paljas silma naki, mutta ehka tuo antaa vahan osviittaa siita. Kuvasta voi ainakin nahda tippukivet ja paivaunilla olevia lepakoita.Katosta roikkuvat tippukivet, lepakot ja taskulamppujen hamara toi mieleen Indiana Jones -elokuvat. Onneksi mukana ei kuitenkaan ollut hulluja neuvostokapteeneita tai yli-innokkaita tiedemiehia. Selvisimme lopulta paivanvaloon ja sen jalkeen paasimmekin osaksi paikallisten lounashetkea. Meidat vain istutettiin alas ja naaman eteen kiikutettiin lounasrasia. Aika hyva palvelu, ilmainen opastus ja lounas ! Aurinkomatkat, pystytteko te tahan?

Alunperin tarkoituksenani oli lahtea pohjoiseen aikaisemmin, mutta uutiset siella vallineista tulvista saivat muuttamaan mieleni ja lahdinkin pari paivaa myohemmin. Hammastyksekseni sain kuulla, kun soitin Bangkokin sankareille Nooralle ja Juusolle, etta siella pain ei tulvia ole nakynyt missaan. Perjantaina 14.10 saavuin Bangkokiin ja olin jo kaivanut snorkkelini valmiiksi rinkkaan paallimaiseksi tulvaveden varalta. No kun bussista paasi ulos niin eihan  sielta muuta pyllahtynyt kuin kuuma lampoaalto ja aurinko mollotti koko alkupaivan taivaalla kauniisti. Samalla luimme netista Ilta-Sanomien sivuilta, kuinka Bangkokissa olevat ihmiset ovat hengenvaarassa ja tieda vaikka mita. Paikallisten sanottiin hamstraavan kaupasta vetta ja kuivamuonaa. No samanhan paatti tehda myos meidan suomalaisporukka omalla tyylillaan. Sanotaanko nain natisti, etta mukaan lahti vahan vetta vakevampaa ainesta ja sipseja ..

Sunnuntaina suuntasimme sankareiden ja uuden sankarin Martan kanssa Chatuchakin markkinoille, jossa myytiin melkein mita tahansa: koiranpennuista liinavaatteisiin. Tosin paaosin markkinoilla myytiin vaatteita ja muita asusteita, mutta kymmenet tuhannet kojut kylla tarjosivat vaikka mita ja kylla niita koiranpentujakin nahtiin. Ja loydettiin jopa kebabia, mita ei kuulemma niin helposti maasta loydakaan. Turun kauppatori tuntuu varmasti jatkossa melko valjalta ja hiljaiselta taman torin jalkeen ..  Kyseisille markkinoille paasee katevasti suoraan Skytrainin avulla tai taksikaan ei tule kalliiksi, jos kyydissa on monta ihmista.

Kivan viikonlopun jalkeen matkan olikin aika jatkua kohti Malesiaa, silla oli aika lunastaa lahtopaivana paniikissa ostettu lentolippu Kuala Lumpuriin. Taalla sita nyt ollaan ja ensimmainen paiva onkin takana. Ja voin sanoa, tuntuu ettei taalla ole nahtavyyksia katsomassa vaan ITSE on se nahtavyys. Muutamaan valokuvaan paasin jo tanaan. Katsotaan mita jatko tuo tullessaan ..

Herra Hakkarainen matkustaa rennosti

1 kommentti: